Vanhakaarti

Vuoden 2016 parhaat nettipelit

Tietokonepelien sosiaalinen ulottuvuus korostuu vuoden 2016 odotetuimmissa nettipeleissä. Alta löytyvät pelit ovat kaikki internet–selaimessa pelattavia eivätkä vaadi erillistä asennusta. Viime vuosiin verrattuna huomioitavaa on, että entistä useampi pelistudio tuottaa nimenomaan tytöille suunnattuja pelejä, joka on omiaan rikkomaan tietokonepeleihin liittyviä stereotypioita.

Shaikan

AMZ Games –studion tuottama massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli (MMORPG) Shaikan on tulevan vuoden odotetuin selainpeli. Tämä 3D MMORPG on verrattavissa peleihin kuten World of Warcraft tai Guild Wars 2. Valtava fantasiamaailma seikkailuineen odottaa. Shaikan on ollut jo useamman vuoden tuotannossa ja pelattava Beta-versio on jo julkaistu.

Girls Kingdom

Videopelit mielletään yleisesti poikien huviksi, mutta viime vuosina useat pelistudiot ovat havahtuneet tarpeeseen tuottaa nimenomaan tytöille suunnattuja pelejä. Girls Kingdom on loistava esimerkki pelistä joka on saanut femiinin käsittelyn. Ei sillä etteikö valtakunnan hallitsemiseen tarvittavan strategian luominen olisi myös pojille mieleistä puuhaa. Girls Kingdom julkaistaan loppuvuodesta 2016.

Stormfall: Age of War

Pelistudio Plariumin tuottama massiivinen monen pelaajan strategiapeli (MMORTS) Stormfall: Age of War nousee kliseisestä pelimaailmastaan huolimatta pelisarjansa kärkikastiin. Pelin sosiaalinen elementti on nostettu pelin suunnittelussa keskiöön ja se todellakin houkuttelee kutsumaan ystävät mukaan pelaamaan. Mainitsemisen arvoinen on myös pelin moniulotteinen teknologiapuu, joka mahdollistaa valtakunnan räätälöimisen oman mielen mukaan.