Vanhakaarti

Härkätaistelujen värikäs historia

Härkätaistelut ovat yhä edelleen keskeinen osa espanjalaista kulttuuria. Ne juontavat juurensa vuosisatojen taakse, eikä niiden alkuperästä ole varmuutta. Kuitenkin tiedetään, että Rooman valtakaudella härkätaistelut olivat koko kansan viihdettä, ja ne säilyivät suosittuina myös keskiajalla, vaikka paavi Pius V yrittikin ne kieltää. Tärkeitä näissä esityksissä ovat myös härkätaistelijat, eli matadorit. Matadorit tunnetaan populaarikulttuurissa erityisesti punaisen viitan heiluttelusta.

Mielipiteitä puolesta ja vastaan

Härkätaistelut ovat edelleen suosittuja Espanjassa, ja ne houkuttelevat vuosittain tuhansia paikallisia ja ulkomaisia katsojia. Näitä tapahtumia järjestetään eri puolilla maata erityisesti kesäkaudella. Monet espanjalaiset pitävät härkätaisteluja osana perinteistä kulttuuriaan ja arvostavat niiden historiallista merkitystä. Lisäksi härkätaistelut ovat suuri turistinähtävyys, ja ne tuovat merkittäviä tulovirtoja alueille, joilla niitä järjestetään.

Vaikka härkätaistelut ovat saaneet osakseen arvostelua eläinsuojelujärjestöiltä ja muilta aktivisteilta niiden julmuuden vuoksi, ne ovat edelleen osa monien espanjalaisten identiteettiä ja perinnettä. Toisaalta monet kaupungit ovat lakanneet tukemasta taisteluita ja vastustavat niitä äänekkäästi. Espanjan hallitus on kuitenkin säilyttänyt härkätaistelut osana kansallista kulttuuriperintöä, mikä osaltaan ylläpitää niiden suosiota ja jatkuvuutta maassa.

Matadorin saappaissa

Erään matadorin elämää pääsee nyt maistamaan uudessa kolikko pelissä sivustolla suominetticasino.info. ELK Studiosin suosittu kolikkopelisarja Wild Toro sai nimittäin jatkoa uudella pelillä: Gladiatoro. Pelissä seurataan Toron, roomalaisen kenraalin, ja Matadorin, keisarin pojan, jännittäviä seikkailuja taisteluareenalla. Gladiatoro tarjoaa pelaajilleen jännitystä ja mahdollisuuden voittoihin historiallisessa Roomassa.